Žabka si vybírá, čím bude…

I v tomto týdnu jsme si povídali o povolání.

Přijali jsme pozvání od Honzíkovo maminky a hned v pondělí jsme se vydaly za paní Mimrovou do zahradnictví, která nás zde provedla, představila  a názorně nám ukázala svou práci a děti si mohly dokonce každý zasadit sazenici rajčátka, kterou si vzaly domů a budou se o ni starat. Jsme zvědavé, kdo nám přinese ochutnat vypěstované rajčátko. Paní Mimrové velice děkujeme za pozvání a názornou ukázku.

V úterý jsme viděli další profesi – herečka, zahradnice, jelikož jsme navštívili divadlo O myšce Andulce, která si hrála na zahradnici.

Ve středu jsme si povídali a hráli hry na téma – švadlena, kadeřnice. Vyvrcholením dne byla exkurze do kadeřnictví, kde si pro nás paní kadeřnice připravily stoleček plný pomůcek, které ke své profesi potřebují. Dozvěděli jsme se, co všechno se u nich v salónu děje – barvení, střihání, foukání, žehlení, česání, mytí vlasů…no, bylo toho dost. Katce i Vlastě patří velký dík za ochotu nás vpustit nahlédnout na jejich práci. Krásný program měla připravený i paní pedikérka, která si s dětmi povídala o tom, jak se pozná zdravá nožička a ukázala dětem základní cviky chodidel pro zlepšení postavení chodidla. Některým dětem paní pedikérka natřela chodidlo křídami a otiskla na papír a my tak mohli pozorovat, zda mají správné a zdravé postavení nohou. Děti si pak obkreslovaly každý své chodidlo propiskou, kterou dostaly od paní Romany na památku.

Ve čtvrtek jsme měli možnost se podívat do Sokolovny, kde nás přivítala paní Gábina Ranglová se svými kolegy. Děti měly možnost se podívat do hlavního sálu, na pódium, do zákulisí, maskérny, na balkón, do salónku, do kabiny pana zvukaře či promítací kabiny.  Vyzkoušely si zpívání a mluvení do mikrofonu, zatancovaly si při diskotéce, kterou jim připravil místní technik. Děti také viděly, jak se vysouvá hlediště či jak sjíždí podlaha u pódia. Krásný program vyvrcholil promítáním kina – Máša a medvěd, který se dětem velice líbil. Díky této prohlídce jsme si mohli povídat o dalších profesích – uklízečka, šatnářka, technik, zvukař, osvětlovač, zpěvák, tanečník, moderátor, promítač, fotograf,… no, bylo toho moc. Děti druhý den kreslily společné dílo na velký formát papíru – co se jim na prohlídce nejvíce líbilo. Všem zaměstnancům MCKV velice děkujeme za milé přijetí a krásný program, který si pro děti připravili.

 


Související články

Ten umí to a ta zas tohle Ten umí to a ta zas tohle

Ten umí to a ta zas tohle

V tomto týdnu jsme si s dětmi začali povídat o povolání. Navštívili jsme veterinární ordinaci MVDr. Vojtecha Richtera, který byl naprosto úžasný. Dětem ukázal různé nástroje a řekl, k čemu je používá. Na Péťovi nám ukázal, co je to ultrazvuk a k čemu slouží. Děti se mohly zvážit i na váze a poslechnout si stetoskopem […]

S žabkou jdeme na statek S žabkou jdeme na statek

S žabkou jdeme na statek

Od začátku dubna na nás čekalo krásné téma – domácí  a užitková zvířata.  Děti se seznamovaly s některými zvířaty, snažily se určit celou rodinu, poznat zvíře podle zvuku, který vydává, poskládat puzzle a spoustu dalších věcí. Naučily se písničky a básničky s pohybem a také si zatancovaly tanec Pásla ovečky. V rámci vycházek jsme se […]

Autorské čtení paní Lenky Jakešové Autorské čtení paní Lenky Jakešové

Autorské čtení paní Lenky Jakešové

V pátek 22. března k nám zavítala spisovatelka Lenka Jakešová, která je autorkou několika dětských knížek, ale i písní. Dětem byl přečten příběh o včeličce Emičce, mohly si zatancovat i zazpívat a prohlédnout si knihy, které paní Lenka přinesla na ukázku. Program byl velice poutavý a dětem se moc líbilo.

© 2023 Mateřská škola Týn nad Vltavou - všechna práva vyhrazena
Zásady zpracování osobních údajů | Webdesign: WP4you.cz