Prosinec u Mláďátek

Prosinec u Mláďátek

Prosinec jsme zahájili čertovským dováděním. Postavili jsme si společně peklo, které hlídal čertík Bertík a s ním jsme si užili mnoho legrace. Hráli jsme si hru na Lucifera a hodné i zlobivé čerty, zaběhali si při ocáskové honičce, tancovali čertovský tanec s veselou písničkou a taky pořádně zabušili na židle s čertí básničkou. Povídali jsme si o tom, kdo s čerty chodí a proč, jaké známe špatnosti i dobré skutky a moc jsme se těšili na návštěvu Mikuláše, čerta a anděla. Musíme přiznat, že jsme se i trochu báli, ale dobře to dopadlo, Mikuláš ví, že zlobíme jen malinko a zase s námi se všemi na rok rozloučil.

Po návštěvě třech kouzelných postav mohly začít přípravy na Vánoce. Vánoční atmosféru umocňoval čerstvě napadnutý sníh a že ho nebylo málo. Jak rychle napadl, i rychle roztál, ale stihli jsme klouzat ze stráně, postavit sněhuláka i jen tak řádit a dělat andělíčky. Vyprávěli jsme si Vánoční příběh a společnými silami i zdramatizovali. Zahráli jsme si pohybovou hru na pastýře, prošli si náročnou cestu plnou překážek tak, jako Marie s Josefem.

Jako překvapení pro rodiče jsme vyráběli ozdoby z včelího vosku a vánoční přáníčka. Na nás také čekalo krásné překvapení – vánoční nadílka. V úterý před Vánoci k nám do třídy Mláďátek přišel Ježíšek a přinesl krásné stavebnice, se kterými si moc rádi hrajeme. Vyzkoušeli jsme si některé vánoční tradice, ochutnali cukroví, za které moc děkujeme rodičům, užili si společné stolování a zazpívali mnoho koled..

Doufáme, že i doma jste si užili krásné Vánoce plné radosti a do nového roku Vám přejeme hlavně hodně zdraví, lásky a vzájemného porozumění.

Související články

Vítání jara Vítání jara

Vítání jara

Letošní zima byla sice mírná, ale i tak jsme se těšili, až přijde jaro. Přečetli jsme si pohádku, jak se statečný mravenec Jaroslav vydal hledat jaro. Potom jsme se vypravili k řece, kde děti z MŠ U Lípy měly připravené pásmo písní a básní. Nakonec jsme se všichni dívali, jak symbol zimy – Moranu – […]

Loučení s bruslením Loučení s bruslením

Loučení s bruslením

V lednu jsme začínali s bruslením a než jsme se pořádně rozkoukali, tak je konec. Byla radost děti pozorovat, jak od prvních nesmělých krůčků na začátku kurzu, na konci opravdu bruslily. Na závěrečnou hodinu se mohli přijet podívat i rodiče a přesvědčit se, co jejich děti na bruslích dokáží. Děti se rozloučily s trenéry a […]

  • Hlinecká 729
  • 375 01 Týn nad Vltavou

Odhlašování obědů: Dana Vovesná

+420 385 701 708
+420 702 247 980

© 2023 Mateřská škola Týn nad Vltavou - všechna práva vyhrazena
Zásady zpracování osobních údajů | Webdesign: WP4you.cz