Procházka k Velkému depotu

Jarní procházka k Velkému Depotu

V pátek 5. 4. nás čekala hned první nová výzva. A to, najít nové lesní hřiště vybudované na naučné cestě k Velkému Depotu.

Na tuto procházku jsme se vydali hned po brzké ranní svačince. Plni síly, těšení se a odhodlání dojit do cíle, jsme se vydali na cestu.

Po cestě jsme nijak nechvátali, obdivovali jsme výhled do krajiny, pozorovali kvetení stromů a řepky, hledali šneky v trávě, fotily se na dělových rekvizitách, které zde jsou umístěny.

Pomalu to vypadalo, že ani tentokrát k hřišti nedojdeme, protože se nám čas rychle krátil, ale my se nevzdáváme. Nakonec jsme do cíle došli – HURÁ.

To bylo radosti, když se za malou zatáčkou hřiště objevilo.

Hned se všem do žil vlila síla a začali jej prozkoumávat.

Vyzkoušeli vylézt na dřevěný posed, zdolávali dřevěné překážky, pokoušeli se uzvednout kamenné dělové koule atd.

Jelikož je cesta k hřišti opravdu poněkud delší,nezbývalo nám zde příliš času na hraní, ale i tak byly všechny děti rády, že jsme k hřišti opravdu došli a my jsme na ně patřičně hrdé, že to nevzdaly a takovou vycházku ušly.

Související články

Čarodějnice v Medvídkách Čarodějnice v Medvídkách

Čarodějnice v Medvídkách

Čarodějnický týden Čáry, máry,ententýky, poletíme do Afrika. Přidržte si čepice, hop, a už jsme v Africe. Tento týden byl u nás ve třídě ve znamení čar a kouzel. V pondělí jsme si popovídali o tom, co vlastně ty čarodějnice znamenají, proč se pálí, jaká je v tom symbolika a podobně. Vykouzlili jsme na čtvrtce lektvar […]

Zvířátka a jejich mláďátka Zvířátka a jejich mláďátka

Zvířátka a jejich mláďátka

Zvířecí týden v Medvídcích Minulý týden patřil v medvědí třídě zvířatům. Hned na začátku týdne, jsme si zopakovali, co za zvířátka známe, jak se jmenují jejich mláďátka a co třeba jedí, kde bydlí a podobně. Po svačince v pondělí jsme se vydali podívat na koníky, kteří bydlí nedaleko Semence, a protože pondělí bylo Den Země, […]

Moje město Moje město

Moje město

Moje město V rámci čtrnácti týdenního téma“ Moje město,“ jsme vyrazili nejdříve v pondělí 8. 4. 2024 na rozhlednu, cestou jsme si jak jinak povídali o kytičkách a přírodě jako takové, která k rozhledně dozajista patří. Úterní den patřil vycházce Dusíkovkou. Pokračovali jsme na cyklostezku, odkud jsme dorazili na Otáčivé hlediště. Středeční den jsme vyrazili […]

  • Hlinecká 729
  • 375 01 Týn nad Vltavou

Odhlašování obědů: Dana Vovesná

+420 385 701 708
+420 702 247 980

© 2023 Mateřská škola Týn nad Vltavou - všechna práva vyhrazena
Zásady zpracování osobních údajů | Webdesign: WP4you.cz