Velikonoční období

Velikonoční období v Medvídcích

Velikonoční období v Medvídcích jsme začali návštěvou Baráčnické rychty, kde jsme se dozvěděli něco málo o velikonočních tradicích, a také si prohlédli malou výstavu krásných malovaných kraslic a dalších výrobků, patřících k jaru, či velikonočnímu času. Jako např. proutěné košíky, háčkovaná zvířátka, či nazdobené perníčky.

22. 3. jsme se vydali na Starý most, kde děti z MŠ U Lípy spolu s baráčníky vítali jaro a loučili se s paní zimou vhozením zapálené postavy MORANY do řeky Vltavy.

Děti od Lípy měly jako každý rok připravené krásné pásmo písní a básní.

Po cestě zpět do MŠ jsme si stihli ještě prohlédnout krásně velikonočně nazdobené náměstí.

Ještě než nám začaly velikonoční prázdniny, stihli jsme spoustu dalších věcí – nové obrázky do šatny, zasít osení, namalovat kraslice, nazdobit sádrové odlitky a také si rozveselit zahradu dřevěnými kraslicemi před prostředním pavilonem a velikonočně nazdobit barevnými plastovými vajíčky jednu z bříz na zahradě MŠ.

Naše poslední předvelikonoční procházka směřovala společně s třídou srdíček k domu p. učitelky Daniely, která nám ukázala svůj krásně nazdobený dům i zvířátka, která zde chová. Ptáčky, slepičky, rybičky v malém jezírku, a starého, ale hodného pejska.

Popovídali jsme si s ní, jak jinak než o Velikonocích. A protože i my i srdíčka jsme šikovní, na její otázky jsme hbitě odpovídali.

Velikonoce jsou už za námi a nás čekají jarní chvilky a další nové výzvy a poznávání.

Související články

Barevný týden v Medvídkách Barevný týden v Medvídkách

Barevný týden v Medvídkách

,,Barvy, barvy, barvičky, pln je vás svět celičký.“   Minulý týden byl doslova, jako malovaný. Pondělí jsme oslavovali barvičku žlutou a proto, jsme ještě zachytili krásu pampelišek, které už pomalu mění svoje žluté klobouky na bílé chmýří všude na loukách. V úterý jsme si v rámci zelené barvičky vyrobili žabičky a natrénovali tak stříhání, středeční […]

Maminka má svátek Maminka má svátek

Maminka má svátek

Když se něco nepovede, i když zlobím malinko. Máš mě ráda a já tebe, moje zlatá maminko ♥️. Svátek matek v medvídcích   Protože, 12. Května mají svátek maminky, tak i v naší třídě byl tento týden hlavně o nich. A vlastně nejenom o nich, ale i o rodině jako takové. Děti si přinesly do […]

Čarodějnice v Medvídkách Čarodějnice v Medvídkách

Čarodějnice v Medvídkách

Čarodějnický týden Čáry, máry,ententýky, poletíme do Afrika. Přidržte si čepice, hop, a už jsme v Africe. Tento týden byl u nás ve třídě ve znamení čar a kouzel. V pondělí jsme si popovídali o tom, co vlastně ty čarodějnice znamenají, proč se pálí, jaká je v tom symbolika a podobně. Vykouzlili jsme na čtvrtce lektvar […]

  • Hlinecká 729
  • 375 01 Týn nad Vltavou

Odhlašování obědů: Dana Vovesná

+420 385 701 708
+420 702 247 980

© 2023 Mateřská škola Týn nad Vltavou - všechna práva vyhrazena
Zásady zpracování osobních údajů | Webdesign: WP4you.cz